Hval på grill

60 min.

Enkel

Stek hvalbiffen medium minus og du får verdens saftigste og møreste biff!

Dette trenger du til fire porsjoner:

800 g hvalkjøtt i ca 1 cm tykke skiver
1 rød løk i båter
½ squash i skiver
1 gul paprika i båter
2 tomater i to
smeltet smør til pensling

Tips:
Slik gjør du det:

1) Skjær kjøttet i 1-2 cm tylle skiver.

2) Pensle med litt smeltet smør og grill kjøttet 2-3 minutter på hver side.

3) Bruk klype for å snu kjøttet.

4) Bruk fingrene og kjenn etter om det er stekt. Rått kjøtt gir etter, medium litt fastere og godt stekt er fast.

5) Hvalbiffen tar du av grillen, mens den ennå gir etter, den ettersteker noe og er saftig og mør mens det ennå er rødt i midten. Hval blir lett tørt dersom det steker for lenge. Derfor er det viktig med god varme, og kort tid.

6) Pensle grønnsakene med litt smeltet smør og grill dem.