Grillet sliders av hval

15 min.

Enkel

Hvalkjøtt er anvendelig og hører hjemme på grillen. Sliders av hval er perfekt sommermat. Her ser du hvordan du enkelt kan lage grillet hval.

Dette trenger du til fire porsjoner:

Til fire porsjoner trenger du:

Ca. 400 gram hvalbiff

Sliders hamburgerbrød

1-2 tomater i tykke skiver

1 løk i tykke skiver

Aioli

Salt og pepper, grovkvernet

 

Tips:

Varier gjerne på tilbehøret.

Slik gjør du det:

Hvalkjøttet er svært anvendelig, og selvfølgelig hører det også hjemme på grillen.

Sliders er perfekt grillmat, og her viser vi deg hvordan du enkelt og raskt kan lage lekre små sliders av hval.

 

Skjær tykke gode skiver av hvalkjøtt slik at mest mulig av fuktigheten blir bevart.

Krydre litt med grovkvernet salt og pepper.

Legg hvalkjøttet på grillen og stek ca. et minutt på kraftig varme. Da får kjøttet en fin stekeskorpe.

Legg så på gode skiver av tomat og løk på grillen. Varm burgerbrødene på svak varme.

Krydre og stek kjøttet et minutt på den andre siden. Kjøttet er ekstremt mørt, så det trenger ikke mye varme. La slidere hvile mens grønnsakene og brødene varmes ferdig.

 

Smør på godt med aioli på bunnen. Legg på salat, grillet tomat og løk, hvalbiff og topp med brød påsmurt aioli.

Da har du deilige sliders, som er perfekt grillmat.

Dette er digg!