Grillet hvalbiff med ratatouille

60 min.

Enkel

Hvalbiff er utmerket grillmat. Hvalbiffer må være litt tykke, slik at de kan få en rå kjerne for best smak og konsistens.

Dette trenger du til fire porsjoner:

4 Porsjoner:

4 HVALBIFF av 200 gram
1 LØK
2 HVITLØKSFEDD
2 RØDE PAPRIKAER
1 AUBERGINE
1 SQUASH
1 CHILI, RØD
2 SS KAPERS
SITRONSAFT
0.5 BOKS(ER) FLÅDDE TOMATER I BOKS
1 TS SALT
2 DL OLIVENOLJE

Tips:

Denne retten kan du enkelt tilberede i grillpanne eller panne innendørs om du ikke kan eller vil grille kjøttet.

For andre gode oppskrifter med hvalbiff kan du som et tillegg til norskhval.no også se på oppskrifter med hvalbiff hos godt.no.

Slik gjør du det:

Ha godt med salt og pepper på biffene, og la dem få romtemperatur. Stek dem kjapt, et minutt på begge sider, på grill, i grillpanne eller i vanlig panne med en liten skvett olje. I panne er det fint å ha i litt smør mot slutten, mens biffen bare koser seg litt til på lavere varme.

 

Skjær alle grønnsakene i strimler eller terninger, finhakk hvitløken. Ha en liten skvett olje i en kjele på middels varme. Fres løken til den mykner noe. Ha i hvitløk og chili, deretter paprika, squash, aubergine og tomat, pluss saltet og sitronsaften. Hell over resten av oljen og la det småputre i 30 minutter før du har i kapers.

 

Kilde: Aftenposten ved Yngve Ekern

Foto: Yngve Ekern