«Finnbiff» med hval, solbærsaft og einebær

45 min.

Enkel

Bruk hvalskav i den tradisjonelle finnbiffen for en unik smaksopplevelse. Dette er en klassiker som er enkel å lage og full av smak.

Dette trenger du til fire porsjoner:

Dette trenger du til 4 porsjoner:

 

750 g hvalskav

3 ss smør til steking

300 g frisk sjampinjong, delt i fire (evnt. 300 gram kantareller)

1 stk purre i skiver

3 dl vann

5 ss lettrømme

1 dl melk

2 ss hvetemel

2 ss solbærsaft

6 stk knuste einebær

1 ts salt

½ ts pepper

Tips:

Server med kokte poteter eller hjemmelaget potetpuré og rørte tyttebær.

Slik gjør du det:

Stek halvtint hvalskav raskt på sterk varme i en gryte eller stekepanne. Brun små porsjoner av gangen. Legg kjøttet over i en skål.

 

Stek sjampinjong i litt smør til den er gylden.

Ha purre i gryta, hell i vann og kok opp. La det trekke i ca 10-15 min.

 

Rør sammen rømme, melk og hvetemel. Ha det over gryta sammen med sopp, einebær, solbærsaft og pepper. Ha hvalskavet tilbake i gryta, kok opp å la det trekke i ca 10 min. Smak til med salt og pepper.