Carpaccio av norsk hval

20 min.

Enkel

Hvalkjøttets mørhet og viltsmak kommer til sin rett i denne elegante retten.

Dette trenger du til fire porsjoner:

Dette trenger du:

400 g renskåret norsk hval
40 g Parmesanost i tynne skiver
3 ss ekstra fin olivenolje
litt vasket og renset ruccola salat
salt og pepper

Tips:

Litt limesaft og pinjekjerner fremhever kjøttet gode smak, og er også godt til denne retten.

Prøv gjerne en god vin fra distriktet Beaujolais i Frankrike til denne retten.

Slik gjør du det:

Legg hvalbiffen i fryser slik at den blir fast, men ikke hardfrossen. Skjær den i syltynne skiver med skarp kniv. Anrett skivene på 4 tallerkener.

Pensle olivenolje over hvalbiffskivene. Kvern litt salt og pepper over.

Riv noen salatblader og anrett sammen med hvalkjøttet. Riv 6-8 tynne flak av Parmesanost over hvalkjøttet med parmesankutter. Om du ikke har det, kan du bruke potetskreller eller ostehøvel. Server straks som forrett eller smårett.