Carpaccio av norsk hval
Enkel
Hvalkjøttets mørhet og viltsmak kommer til sin rett i denne elegante retten.
Dette trenger du til fire porsjoner:
Dette trenger du:
400 g renskåret norsk hval
40 g Parmesanost i tynne skiver
3 ss ekstra fin olivenolje
litt vasket og renset ruccola salat
salt og pepper
Tips:
Litt limesaft og pinjekjerner fremhever kjøttet gode smak, og er også godt til denne retten.
Prøv gjerne en god vin fra distriktet Beaujolais i Frankrike til denne retten.
Slik gjør du det:
Legg hvalbiffen i fryser slik at den blir fast, men ikke hardfrossen. Skjær den i syltynne skiver med skarp kniv. Anrett skivene på 4 tallerkener.
Pensle olivenolje over hvalbiffskivene. Kvern litt salt og pepper over.
Riv noen salatblader og anrett sammen med hvalkjøttet. Riv 6-8 tynne flak av Parmesanost over hvalkjøttet med parmesankutter. Om du ikke har det, kan du bruke potetskreller eller ostehøvel. Server straks som forrett eller smårett.