En unik råvare

Hval er marint kjøtt med unike egenskaper. Det er blant annet rikt på proteiner og Omega 3. Og det er enda flere grunner til å spise hval.

God kvalitet og smak

Norsk Hval er svært mørt og smaksrikt viltkjøtt, fra kalde, friske hav.

For å sikre deg best mulig kvalitet, har Norsk Hval utviklet en egen kvalitetsstandard for NORSK HVAL i samarbeid med Standard Norge.

Kravene knyttes til kvalitet på dyret, fangst, behandling, lagring, produksjon og holdbarhet, samt pakking, merking med fangstdato og transport. Alle produsenter under merkevaren Norsk Hval er kvalitetsbevisste, og vil gi deg som forbruker utmerket kvalitet, for et godt resultat med Norsk Hval på menyen.

Kvalitetsstandarden finner du hos www.standard.no .

Hval-logo_RGB liten

Kvalitetsmerket er forbrukers garanti på at kjøttet er produsert etter standarden.

 

Merket representerer komplett kunnskap om næringen – fra fangst til foredling.

Norske tradisjoner og kunnskap bygget opp gjennom generasjoner er en viktig del av hvorfor Norsk Hval er en så unik råvare. Erfaring kombinert med ny teknologi for fangst, forskning og kunnskap gir deg best resultat.

 

Rent og helsebringende

Hvalkjøtt er ren og helsebringende mat. Hval er sjømat, og innehar derfor også mange av de samme helsemessige fordelene som sjømat har. Hvalen beiter fritt i norsk farvann på eksempelvis plankton, krill og pelagiske fiskearter, og er derfor en god kilde til viktige næringsstoffer for en god helse.

Hvalkjøtt er magert kjøtt, og fettet som er på hvalen er også av den sunne typen, hvor Omega-3 er en av de viktigste bestanddelene. Visste du at det er utviklet helsekostprodukter av hvalolje på grunn av dens dokumenterte gode effekt på kroppen? Forskning på hvalolje viser lovende helseeffekter.

Hvaloljeprodukter finner du hos Myklebust Hvalprodukter .

 

Du kan spise hval med god samvittighet

Hval er nemlig en av de mest miljøvennlige kjøttråvarer du kan få tak i. Hvalen lever fritt i naturen uten noen form for oppfôring, vannforbruk eller kjemikaliebruk. Fangsten foregår med små båter, som forurenser lite. Hval er dessuten kortreist, lokal mat, hvor hvalkjøttet gir arbeidsplasser i lokalsamfunn i Norge. Fangst av fisk og sjøpattedyr med selektive redskaper er i tillegg en miljøvennlig måte å produsere mat på.

Bestanden av vågehval i områdene i Nordøst- og Sentral-Atlanteren der Norge driver kommersiell fangst er anslått til 107 000 dyr – stor nok til å gi grunnlag for bærekraftig høsting.

Forvaltningen av hvalfangst er basert på vitenskapelige råd, og underlagt strengt kontroll- og utøvelsesregelverk, både nasjonalt og internasjonalt. Fangsten og produksjonen av Norsk Hval er derfor pålitelig.

Hvalfangst er også viktig av hensyn til den økologiske balansen i havet, og til miljøet.

 

Anvendelig og enkelt å tilberede

Hvalkjøtt er svært anvendelig og enkelt å bruke til å lage nydelige retter til ulike spisesituasjoner. Se norskhval.no for et stort utvalg oppskrifter og tilberedningstips. Imponer dine gjester med spennende og nydelige retter med Norsk Hval som råvare.

 

Norsk Hval er vill, marin, bærekraftig, anvendelig og Omega-3 rik råvare.

Et sunnere alternativ til annet rødt kjøtt.

 

Foto: Bent Raanes Sørensen

 

Norsk Hval – Verdens mest unike råvare