Egner hvalkjøtt seg til konservering?

De som har smakt godt røkt hvalkjøtt vet at dette er nydelig og svært anvendbart til ulike retter og spisesituasjoner. Her får du noen enkle tips

Konservering

Hvalkjøtt egner seg svært godt til ulike typer av konservering. Hvalkjøtt er godt både som røyket, varmrøyket, speket og gravet.

Røyking av hvalkjøtt gjøres på samme måte som ved røyking av annen mat. Sjekk bruksanvisningen for den røykeovnen du har kjøpt, og prøv deg frem. Smaken på kjøttet kan varieres gjennom ulike krydder i saltlaken.

Vi tar gjerne imot gode tips fra deg som har prøvd.

Vi viser ellers til bøker og andre nettsider:

www.matprat.no: Røyking
www.matoppskrift.no: Teknikker, råd og oppskrifter ved salting, graving og røyking
www.matoppskrift.no: Spekepølser, en gammel tradisjon

Se og spør etter kvalitetsmerket hvalkjøtt for å ha best mulig kvalitet som utgangspunkt for konservering.

Hval-logo_RGB liten

Kjøp ferdig produkt

Dersom du ikke har egen røykeovn, men likevel ønsker å smake røkt hval, kan du kjøpe ferdigrøkt hval fra våre medlemsprodusenter. Se på produsentenes hjemmesider for mer informasjon.