Hval i wok

Made by nature

Ikon: Stoppeklokke
30
Enkel
Middels
Avansert
Hval i wokHval i wok

Hval i wok

Deilig orientalsk vri på hvalkjøtt med jasminris. Denne herlige woken med hval er smakfull og helsebringende, og passer til hele familien.

Dette trenger du:

(4 porsjoner)

600 g hvalkjøtt i strimler
1 rød paprika i strimler
3 stilker stangselleri i biter
10 sjampinjong i skiver
1 liten boks bambusskudd i biter
1 løk i skiver
3-4 ss soyaolje
1 ts revet ingefær
½ dl soyasaus
½ ts maisennamel
1 dl grønnsakbuljong
salt og pepper

Slik gjør du det:

1) Varm oljen i en wok eller stekepanne med høye kanter.

2) Ha i kjøttet og stek det raskt til det er brunt.

3) Dryss over litt salt og pepper.

4) Ta det ut av pannen og hold det varmt.

5) Stek grønnsakene raskt på god varme til de er myke.

6) Rør sammen ingefær, soyasaus, buljong og maisennamel.

7) Ha blandingen opp i pannen og la det hele koke opp.

8) Smak til med salt og pepper.

9) Legg i det ferdigstekte kjøttet og server med nykokt jasminris.

Flere OPPSKRIFTER